Η Παιδική και Νεανική χορωδία Δήμου Διονύσου συμμετείχε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην Ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!».

Καμαρώσαμε τους υπέροχους χορωδούς μας, για την άψογη ερμηνεία των τραγουδιών και τη χαρούμενη διάθεσή τους.

Μπροστά σε 15.000 θεατές, 1.922 παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα, με τραγούδια και χορό, συνοδευόμενα από κείμενα νοσταλγίας και μνήμης, τίμησαν την 100στή επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή, στέλνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα για την αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης και την πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, παρά τις αντιξοότητες, όπως ακριβώς συνέβη και με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες πριν εκατό χρόνια.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν, τόσο η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, όσο και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Δεμελή.

Οι εκλεκτοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου και ο Κωνσταντίνος Βελιώτης συνεπήραν τους θεατές με τις ερμηνείες τους και ο Θανάσης Βισκαδουράκης με τις γλαφυρές αφηγήσεις των κειμένων.

Πολυπληθείς χορωδίες με διακεκριμένους μαέστρους ερμήνευσαν τα υπέροχα τραγούδια, ενώ ομάδες παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων μας καθήλωσαν με τον ενθουσιασμό και τις ευρηματικές χορογραφίες τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνσηης κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, o Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Νικόλαος Πέππας, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, ο Δήμαρχος Διονύσου κ.Γιάννης Καλαφατέλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Προστασίας κ.Γεωργία Κριεμάδη κ.ά.

You may also like