Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου θα βρεθούν σε Οικισμούς του Δήμου Διονύσου και θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές ομιλίες προς πολίτες,  με θέμα τα μέτρα πρόληψης των  δασικών  πυρκαγιών  καθώς  και τις  άμεσες ενέργειες  στις οποίες πρέπει να προβούν οι κάτοικοι  σε  περίπτωση  έκτακτης  ανάγκης.  

Η πρωτοβουλία του Δήμου Διονύσου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση, αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων μέσω πρακτικών οδηγιών που μπορούν να αποβούν χρήσιμες σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος πυρκαγιάς.

Ακολουθεί η Πρόσκληση του Αντιδημάρχου  Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, και το Πρόγραμμα των ενημερωτικών ομιλιών ανά περιοχή/οικισμό του Δήμου, οι οποίες υπογραμμίζεται  ότι  θα  γίνουν  με όλα τα  προβλεπόμενα  μέτρα  προφύλαξης λόγω  COVID-19.

Ακόμη επισυνάπτεται Ενημερωτικό Φυλλάδιο του Δήμου Διονύσου με Οδηγίες για την περίπτωση πυρκαγιάς.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν και κάτοικοι άλλων οικισμών του Δήμου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Αγαπητοί  συμπολίτες,

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για καλύτερη προετοιμασία έναντι του κινδύνου και των ευρύτερων τραγικών συνεπειών από την εκδήλωση μιας δασικής πυρκαγιάς, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων-ομιλιών, σε τοπικό επίπεδο.

Σκοπός είναι να συζητηθούν τα μέτρα πρόληψης των  δασικών  πυρκαγιών  και  οι ενέργειες  των  κατοίκων  σε  περίπτωση  έκτακτης  ανάγκης, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Διονύσου, στο σύνολό του, κατατάσσεται ψηλά όσον αφορά στο βαθμό επικινδυνότητας και ότι, μέσα στα όρια του Δήμου, κάποιες περιοχές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο.         

Το  Γραφείο  Πολιτικής  Προστασίας  του  Δήμου  Διονύσου  ξεκινάει τον πρώτο κύκλο από αυτές. Εννοείται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις ώστε να καλυφθεί όλη η έκταση του Δήμου μας. Εννοείται, επίσης, ότι ανεξαρτήτως της «τοπικής» πρόσκλησης, στις συναντήσεις είναι καλοδεχούμενοι όλοι οι πολίτες, οι ιδέες, οι προτάσεις, η εμπειρία τους και η καλοπροαίρετη κριτική τους.

Μανώλης Κόκκαλης
Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος,
Κυκλικής Οικονομίας
και Πολιτικής Προστασίας»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ

Α/ΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΩΡΑΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
1ΔΕ  31-5-202119.30Γήπεδα, Λ. Ανοίξεως, ΆνοιξηΓια  κατοίκους  του  οικισμού  «Φασίδερι»
2ΤΡ  1-6-202119.00Πιπεροπούλου, πλατεία  28ης  ΟκτωβρίουΓια  κατοίκους  των  οικισμών  «Αγ. Παρασκευή», «Καπιτένια» Αγίου Στεφάνου &  «Ανθέων»  Ανοίξεως
3ΤΕ  2-6-202119.00Πλατεία  28ης  Οκτωβρίου / Άγγ.  Νησιώτη  &  ΝιόβηςΓια  κατοίκους  του  οικισμού  «Αγ. Άγγελοι»
4ΠΕ  3-6-202119.00Γήπεδο  Αγ. ΣτεφάνουΓια  κατοίκους  του  οικισμού  «Δάσος  Κουρεμένου»
5ΠΑ  4-6-202119.00Πλατεία  Σεμέλης,  Ρέα  ΔροσιάςΓια  κατοίκους  του  οικισμού  «Ρέα»
6ΣΑ  5-6-202119.00Πλατεία  Αγοράς, Προκόνησος, ΣταμάταΓια  κατοίκους  των  οικισμών  «Προκόννησος»  &  «Αμυγδαλέζα»
7ΚΥ  6-6-202119.00Διονύσια ( Παλιός  Σιδηροδρομικός  σταθμός ), Διόνυσος Για  κατοίκους  της  Δ.Κ.  Διονύσου 

You may also like