Το Δημαρχείο Διονύσου επισκέφθηκε ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, ο ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης που ξεκίνησε στις 4 Μαΐου 2021 από Παλιό Λιμάνι Χανίων για τη διαδρομή με τίτλο “Ποδηλατώντας την Ελλάδα”. Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης τον υποδέχθηκε έξω από το Δημαρχείο, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του.

Ο κ. Μπαλολάκης, φιλοδοξεί να διανύσει περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σε διάστημα 180 ημερών.

Οι σταθμοί του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας, από την Καλαμάτα έως την Ορεστιάδα και από τη Λευκάδα έως την Κάρυστο.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα αξιοποιώντας το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ένα μικρό φωτοβολταϊκό για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας/καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.

Τέλος, μέσα από τις σελίδες της δράσης στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και υλικό από τη διαδρομή του Παναγιώτη Μπαλολάκη, σταθμό-σταθμό, μέχρι να ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα.

You may also like