(Η προσωπική μου μαρτυρία αφιερώνεται σε όσους συμπράττουν ή σκέφτονται να συμπράξουν πολιτικά με τον Δ. Ζαμάνη, ξεχνώντας ή αγνοώντας τον τρόπο που φέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους εν καιρώ εξουσίας.)

Χτες το πρωί παρέλαβα, για έβδομη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, «κλήση υπόπτου για προκαταρκτική εξέταση», λόγω μήνυσης για «συκοφαντική δυσφήμιση»! Αυτή τη φορά, μηνυτής ήταν ο τέως δήμαρχος κ. Διονύσης  Ζαμάνης, ενώ τις προηγούμενες ήταν κάποια άλλα μέλη του στενού του κύκλου, όπως οι κ. κ. Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας, Αντρέας Μπέτσης, Χριστόφορος και Δέσποινα Πασιπουλαρίδου, καθώς και μία υπάλληλος του Δήμου, η κ. Καλλιόπη Σαββοπούλου.

Εφτά μηνύσεις και μία αγωγή, το σύνολο οκτώ. Οκτώ δοκιμασίες της οικογενειακής μου γαλήνης και της τσέπης μου, σε καιρούς χαλεπούς. Όλες από ανθρώπους του ίδιου του Ζαμάνη, όλες για (δήθεν) συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ οι πέντε της περιόδου 2016 – 2017, γραμμένες όλες από τον ίδιο δικηγόρο, τον κ. Παύλο Χασιώτη.

Σήμερα, οι περισσότερες από αυτές έχουν απορριφθεί ή έχουν πέσει στο ακροατήριο, ενώ σε μία περίπτωση, η μηνύτρια την απέσυρε, γιατί όπως ισχυρίστηκε επρόκειτο περί …«λάθους»! Αξίζει να μάθουμε κάποιες λεπτομέρειες γι’ αυτές, γιατί εκεί συνήθως κρύβεται  ο διάβολος.

1) Τον Απρίλιο του 2016, ο Αντ. Μπέτσης με μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση, έχοντας ως μάρτυρα τον Αχ. Δελαγραμμάτικα και δικηγόρο τον Παύλο Χασιώτη. Η μήνυση απορρίπτεται οριστικά τον Νοέμβριο του 2020.

2) Τον Νοέμβριο του 2016, ο Αχ. Δελλαγραμμάτικας μηνύει εμένα και ένα ακόμα άτομο, αφενός για συκοφαντική δυσφήμιση (για ένα άρθρο που είχε γράψει επωνύμως άλλο πρόσωπο!) και αφετέρου για διάδοση υποβολής ανύπαρκτης μηνυτήριας αναφοράς (η οποία είχε περιέργως χαθεί και βρέθηκε αργότερα). Ως μάρτυρα καλεί την υπάλληλο του Δήμου Κ. Σαββοπούλου (που αντικαθίσταται στην πορεία από τον Δ. Ζαμάνη), ενώ και πάλι δικηγόρος είναι ο Π. Χασιώτης. Η πρώτη μήνυση απορρίπτεται, ενώ η δεύτερη παραπέμπεται, τυπικά πλέον, αφού στο μεταξύ έχει βρεθεί η επίμαχη αναφορά, που θα επιδειχθεί στο ακροατήριο.

3) Τον ίδιο μήνα (Νοέμβριο 2016), η Κ. Σαββοπούλου, υπάλληλος του Δήμου, μηνύει για συκοφαντική δυσφήμιση εμένα και δύο ακόμα άτομα (μεταξύ των οποίων την δημοσιογράφο κ. Χαζάπη), με δικηγόρο (και πάλι) τον κ. Χασιώτη και μάρτυρα τον Αχ. Δελαγραμμάτικα. Όταν όμως η υπόθεση φτάνει στον εισαγγελέα, η Κ. Σαββοπούλου ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση της μήνυσης (αν και είχε δώσει σχετική εντολή), ότι το έγγραφο που κατατέθηκε δεν είχε την υπογραφή της (!), ότι ποτέ δεν ήθελε να μηνύσει τη κ. Χαζάπη και όλα αυτά οφείλονται σε … «λάθος», για το οποίο ουδείς φυσικά φταίει, ούτε καν εκείνος-η που έδωσε την εντολή ή έβαλε την υπογραφή στη μήνυση… Μετά από αυτά, η μήνυση μπαίνει στο αρχείο.

4) Τον Μάρτιο του 2017, ο Αχ. Δελλαγραμμάτικας με μηνύει ξανά για συκοφαντική δυσφήμιση, αυτή τη φορά για μια ομιλία που έκανε ο Γ. Καλαφατέλης στο Δημοτικό Συμβούλιο! Ως μάρτυρα προτείνει τον Δ. Ζαμάνη, ενώ δικηγόρος είναι και πάλι ο Π. Χασιώτης.

5) Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2017, ο Αχ. Δελλαγραμμάτικας υποβάλλει εναντίον μου αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση (100.000 ευρώ), για τους ίδιους λόγους όπως και στην μήνυση του Μαρτίου, με μάρτυρα (και πάλι) τον Δ. Ζαμάνη και δικηγόρο (και πάλι) τον Π. Χασιώτη. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, που εκδικάζει την υπόθεση, με απορρίπτει την αγωγή και ο ενάγων υποβάλλει έφεση.

Εδώ αξίζει να γίνει μια σημαντική παρένθεση. Τον Νοέμβριο του 2017, ο τότε δήμαρχος Δ. Ζαμάνης υποβάλλει μήνυση και αγωγή (400.000 ευρώ!) κατά της δημοσιογράφου & εκδότριας Μ. Χαζάπη, για την αποκάλυψη της σχέσης του με την ιστοσελίδα DionysosPost, που ο ίδιος θεωρεί συκοφαντία. Παρά τις πιέσεις, η δημοσιογράφος δεν ανακαλεί και τελικά μήνυση και αγωγή υποβάλλονται, αλλά καταπίπτουν. Ένα χρόνο αργότερα, στα πλαίσια άλλης μήνυσης (που υπέβαλε η Λαμπρινή Μήλα), αποκαλύπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι στο DionysosPost ήταν αναμεμειγμένος ο δικηγόρος Π. Χασιώτης και ο πελάτης του Αντ. Μπέτσης, που εκτός από διαχειριστής της ιστοσελίδας, ήταν και δημοτικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Δ. Ζαμάνη! Μπέτσης και Ζαμάνης έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο για συκοφαντική δυσφήμιση τον Οκτώβριο του 2021.

Πριν όμως συνεχίσουμε με τις εναντίον μου μηνύσεις, ας ξαναδούμε το ιστορικό των έως τότε υποθέσεων, με τη βοήθεια του παρακάτω πίνακα:

Εάν μάλιστα συνδυάσουμε τους πρωταγωνιστές του παραπάνω πίνακα με το τρίγωνο των άμεσα εμπλεκομένων στο DionysosPost (Χασιώτης – Α. Μπέτσης – Ζαμάνης), γίνεται σαφής η ύπαρξη μιας σταθερής ομάδας ανθρώπων με μια αδιάρρηκτη «κυκλική σχέση», που ο τότε Δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις όσους την αποκάλυπταν.

Φτάνοντας στις αρχές του 2021, ο Ζαμάνης έχει χάσει τις εκλογές και η προηγούμενη φουρνιά μηνύσεων δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα. Τότε, τέσσερεις άνθρωποι (Γ. Καλαφατέλης, Ν. Παπαϊωάννου, Λ. Μήλα κι εγώ) δεχόμαστε τρεις νέες ολόιδιες μηνύσεις, από τον Δ. Ζαμάνη και τους Χριστόφορο και Δέσποινα Πασιπουλαρίδου, που είχαν μηνυθεί, ένα χρόνο νωρίτερα, από τον Γ. Καλαφατέλη για την υπόθεση των εμπρηστικών προεκλογικών φυλλαδίων. (Εκείνων που ο ίδιος ο Ζαμάνης είχε, κατά δήλωσή του, δώσει σε ανήλικους να διακινήσουν δυο μέρες προ των εκλογών, κατά παράβαση του νόμου.) Στις μηνύσεις τους, ο Ζαμάνης και οι αδελφοί Πασιπουλαρίδη κατηγορούν εμένα ως συκοφάντη και ψευδομάρτυρα και τους δύο δικηγόρους ως ηθικούς αυτουργούς για την εναντίον τους μήνυση Καλαφατέλη! Γνωρίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές είναι συνήθεις μοχλοί πίεσης στα δικαστήρια, δεν θα έδινα σημασία, αν δεν υπήρχαν τα προηγούμενα. Γιατί αυτό που δεν ανέχομαι είναι οι κατ’ εξακολούθηση νταήδες.

6) Πρώτος λοιπόν, με μηνύει τον Ιανουάριο του 2021, ο Χριστόφορος Πασιπουλαρίδης (νονός του Ζαμάνη) για συκοφαντία και ψευδορκία, επειδή ισχυρίστηκα στη μαρτυρία μου ότι ο Εισαγγελέας είχε δώσει «εντολή» να σταματήσει η διανομή των φυλλαδίων, ενώ το σωστό ήταν ότι «είχε κάνει απλώς σύσταση» και ότι με τον τρόπο αυτό «ήθελα στοχευμένα να τον πλήξω»!… Λες και άλλη δουλειά δεν είχα εκείνο τον καιρό από το να ασχολούμαι με γέροντες εν εξάλλω…

7) Τις επόμενες εβδομάδες σειρά παίρνει η αδερφή του, Δέσποινα Πασιπουλαρίδου, που κινείται με το ίδιο ακριβώς «σκεπτικό» και εναντίον των ίδιων ακριβώς προσώπων.

8) Και χτες κλείνει ο κύκλος, επιστρέφοντας στην αφετηρία, δηλαδή στον τέως δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη, που ακόμα δεν λέει να χωνέψει την ήττα του στις εκλογές.

Απαντώ και στους τρεις και ιδίως στον πρώην ταγό της πόλης, ότι προσωπικά συνηθίζω να εκλαμβάνω τη σύσταση ενός δικαστικού ως εντολή και να συμμορφώνομαι. Ίσως βέβαια εκείνος να πιστεύει αλλιώς και να έχει μεγαλύτερη «ευελιξία» στην εφαρμογή του νόμου…

Μετά την παράθεση των γεγονότων και των στοιχείων, ο κάθε πολίτης αυτής της πόλης μπορεί μόνος του να απαντήσει στο ερώτημα του τίτλου. Προσωπικά, το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι η διαρκής επίδοση ειδοποιητηρίων κλήτευσης μου «ως υπόπτου» θυμίζει εικόνες από το μακρινό (;) παρελθόν, τότε που όταν χτυπούσε το κουδούνι, δεν ήξερες αν ήταν ο γαλατάς ή ….

ΥΓ. Άφησα σκοπίμως έξω από το κείμενό μου την αναφορά στη στάση και συμπεριφορά που επεφύλαξε ο Δ. Ζαμάνης και ο «κύκλος» του απέναντι στην Λαμπρινή Μήλα όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ ότι μπορεί να χειριστεί την υπόθεση μόνη της. Εγώ πάντως σκέφτομαι να απολαύσω την pay-back period που έρχεται…

Στέφανος Μιχιώτης

You may also like