“Η ΕΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”

Τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ», και προς τους συνεργάτες του και τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού, εξέφρασε ο Νίκος Κοκκαλάς ολοκληρώνοντας τη θητεία του ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Ο κ. Κοκκαλάς στην τοποθέτησή του προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ», που επί των ημερών του έθεσε τρεις (3) κεντρικούς στόχους οι οποίοι επετεύχθησαν, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως παρέλαβε έναν καλά θεμελιωμένο οργανισμό.


Ακολουθεί η επιστολή του:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ολοκληρώσαμε τη διετή θητεία μας, και ως ΔΣ και εγώ ως Πρόεδρος, νιώθω την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω όλους για όσα πετύχαμε παρέα.
Παραλάβαμε έναν οργανισμό καλά θεμελιωμένο από τις προηγούμενες Διοικήσεις και πορευτήκαμε με φιλοσοφία τη μέγιστη δυνατή σύνεση για το κοινό καλό. Είχαμε αγαστή συνεργασία με το προσωπικό και γνώμονα τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» προς τους συμπολίτες μας, προς την κοινωνία, γιατί αυτός είναι ο σκοπός μας.
Το όραμά μας είχε τρεις πυλώνες, τρεις βασικούς στόχους, τους οποίους πιστεύω, κερδίσαμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις.

Ο πρώτος στόχος ήταν να καταστεί το ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» στη συνείδηση των δημοτών ως σταθερός και αποτελεσματικός φορέας Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως φάνηκε από τη δράση μας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας (Lockdown 1), αλλά και στις δύσκολες στιγμές της «Μήδεια», όπου τολμήσαμε να βγούμε έξω και να μαγειρέψουμε για όλο τον κόσμο και να δώσουμε ό, τι χρειάζεται.
Και βεβαίως και στις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής μας, όπου στο μέτρο του δυνατού, πάλι προσπαθήσαμε και εμείς από την πλευρά μας να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες και τους Εθελοντές μας.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» σε επίπεδο Οργάνωσης, Προσωπικού, Εξοπλισμού και Ασφαλών Υποδομών.
Εισαγάγαμε το HACCP (υγειονομική πιστοποίηση για τις κουζίνες και όλους τους χώρους των Παιδικών μας Σταθμών) και εκπονήσαμε τον νέο ΟΕΥ ( νέο Οργανισμό Λειτουργίας) και το GDPR (Προστασία Προσωπικών Δεδομένων), που είναι προς μελέτη για να έλθουν σε επόμενα Συμβούλια και είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι θα ολοκληρωθούν.
Η εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων πυροπροστασίας, και είναι τιμή για εμάς αυτό που καταφέραμε στον Παιδικό Σταθμό της Άνοιξης, η εκπαίδευση προσωπικού και οι αιτήσεις για πρόσληψη νέου – έχει πλέον αρκετό προσωπικό το ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» ώστε εξυπηρετούμε πιο γρήγορα και τους πολίτες και τους προμηθευτές μας – καθώς και η ανεύρεση νέων χώρων, είναι μερικές από τις δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί, η μέριμνα και η σύνταξη ολοκλήρου φακέλου για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Αγ. Στέφανο.

Ο τρίτος στόχος μας ήταν να ξεκινήσουμε τη μετάβαση της λειτουργίας του ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτό επιτεύχθηκε πρωτίστως με τη δημιουργία ειδικής Ψηφιακής Πλατφόρμας που επιτρέπει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών, την αλληλεπίδραση με τους χρήστες των υπηρεσιών μας και δευτερευόντως με την προμήθεια νέου ψηφιακού εξοπλισμού, καθώς συνεχώς ανανεωνόμαστε, κάτι που επιτάσσει η νέα ψηφιακή εποχή.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δείξουμε όσα θα θέλαμε στην 3η ηλικία και στα ΚΑΠΗ μας. Διότι, πέρα από τα αυτονόητα, ο περιορισμός λόγω της πανδημίας (covid19) και της απαγόρευσης λειτουργίας τους, δεν μας επέτρεψε να θεσπίσουμε περισσότερες εκδρομές ή τις εκδρομές στο εξωτερικό ή να μεταφέρουμε κάποια ΚΑΠΗ σε πιο σύγχρονα και αυτόνομα κτίρια (όπως στον Αγ. Στέφανο και τη Σταμάτα). Ελπίζω αυτά να γίνουν στο μέλλον.

Με την ολοκλήρωση λοιπόν μιας διετίας γεμάτης ενθουσιασμό, έργα και συγκινήσεις νιώθω πως ήρθε η ώρα να δώσω τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόσωπο και να προχωρήσω παρακάτω. Ούτως ή άλλως πιστεύω πως τα πρόσωπα σε θέση ευθύνης πρέπει να ανανεώνονται τακτικά, ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να δοκιμάζονται και να ωριμάζουν πολιτικά.
Έτσι λοιπόν σας ανακοινώνω πως σήμερα είναι η τελευταία φορά που προεδρεύω στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Σας διαβεβαιώνω όμως πως θα είμαι πάντα δίπλα στο ΝΠΔΔ «Η ΕΣΤΙΑ» γιατί το έργο του είναι κομβικής σημασίας καθώς κατά την άποψή μου η ΕΣΤΙΑ είναι ο Κοινωνικός βραχίονας του Δήμου Διονύσου, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.
Και σ’ αυτό πρέπει όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.
Γιατί από την εποχή  της κλιματικής αλλαγής έχουμε περάσει δυστυχώς στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Μιας κρίσης που έχει ανάγκη για τέτοιες υπηρεσίες, όπως και σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες.

Σας ευχαριστώ πολύ ειλικρινά, ιδιαίτερα για τις διαφωνίες που είχαμε και για τις διαφορετικές απόψεις, κι αυτό ήταν το καλύτερο, αλλά πάνω απ’ όλα για την προσπάθεια που δώσαμε όλοι μαζί για να πετύχουμε όσα καταφέραμε.
Το πιο σημαντικό για εμένα, ήταν ότι στο τέλος σχεδόν όλες οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.
Γιατί στην τελική όλοι για τον ίδιο σκοπό προσπαθούμε.
Να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος και να βοηθάμε τους συμπολίτες μας.

Να είστε καλά, να έχετε υγεία και εύχομαι το καλύτερο δυνατόν σε όλους.»

You may also like