Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να λάβει χώρα το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00, με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης, τον εντοπισμό ευθυνών για τις καταστροφές που προκάλεσε η “Μήδεια” και την αναζήτηση λύσεων για να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα του συμβουλίου είναι η σφοδρότατη χιονόπτωση και οι συνέπειές της, το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπεται “ΚΑΥΤΟ”, κυρίως μετά τις πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις τοπικών συμβούλων Αγίου Στεφάνου από την παράταξη του Δημάρχου.

Από την μία διαδίδεται η άποψη , ότι αποκλειστικά και μόνο αρμόδια αλλά και υπεύθυνη για την απαράδεκτη πολυήμερη διακοπή ρεύματος είναι η ΔΕΔΔΗΕ, εννοώντας ότι έπρεπε να φροντίσει, ώστε να κλαδέψει τα δέντρα από τα καλώδια και να ενημερώσει τον Δήμο για την αποκατάσταση των βλαβών και με την σειρά του ο Δήμος να ενημερώσει τους πολίτες, ενώ από την άλλη αντιπαραβάλλεται η άποψη ότι ο Δήμος, αν και διατυμπάνιζε πως ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για την κακοκαιρία, φάνηκε ανεπαρκής και μη σωστά συντονισμένος.

Σύμφωνα με καταγγελίες απλών πολιτών, οι δρόμοι δεν άνοιξαν εγκαίρως, η συνδρομή προς τους πολίτες ήταν σχεδόν ανύπαρκτη ακόμα και σε επίπεδο πληροφόρησης και δεν υπήρχαν γεννήτριες ούτε για τα αντλιοστάσια νερού, ούτε για τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ούτε τα γραφεία, ούτε τα τηλέφωνα των κοινοτικών υπηρεσιών και φυσικά να διακοπεί η υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές για αρκετές μέρες.

Ο Δήμαρχος κ. Καλαφατέλης, ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο και μάλλον “σκληρό” κλίμα, έπειτα κιόλας από τις πρόσφατες παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, των τοπικών συμβούλων Αγίου Στεφάνου και την μη αποδοχή των καθηκόντων των δημοτικών συμβούλων, Θ. Κρητικού και Χ. Πέππα, στις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων Δημοτικής Αστυνομίας και Εποπτείας Καθαριότητας αντίστοιχα.

Ίδωμεν…

You may also like