“Πόρτα” συμμετοχής σε φορείς και Συλλόγους

Στο επικείμενο “ΚΑΥΤΟ” Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 17:00, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ΜΟΝΟ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Προέδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ δεν θα συμμετάσχουν φορείς του Δήμου και Σύλλογοι, όπως π.χ. ως αυτή την στιγμή δεν έχει προσκληθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου.

Ωστόσο, εύλογα προκύπτει η απορία, πως μετά από τόσους μήνες συζήτησης, “ξαφνικά” σήμερα, ενεργοποιείται αυτή η δυνατότητα των πολιτών, οι οποίοι αυτονόητα πρέπει να έχουν άμεση ενημέρωση , σε πραγματικό χρόνο, για όσα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα της αμφίδρομης επικοινωνίας, με το να θέτουν τυχόν ερωτήματα ή με το να καταθέτουν την άποψή τους για οποιοδήποτε θέμα.

Αυτό τίθεται, καθ’ ότι όντως ο χρόνος ενός Δημοτικού Συμβουλίου είναι συγκεκριμένος και δεν είναι δυνατόν να φτάσει στο να καταθέτουν όλοι την άποψή τους αλλά θα πρέπει να προβλεφθεί η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα να θέτουν ερωτήσεις και απορίες και να γνωστοποιούνται στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά την άποψη μας αυτό αποτελεί πραγματική Δημοκρατία και σωστός τρόπος διαβούλευσης των προβλημάτων!

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή ζωντανή μετάδοση, εφόσον πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, αποτελεί ένα θετικό βήμα στην ορθή λειτουργία του Δήμου μας.

Για την ζωντανή παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της Θεομηνίας “Μήδεια”, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 9/3, στις 17:00 μ.μ., οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το Κανάλι του Δήμου στο YouTube, πατώντας ΕΔΩ

You may also like