Συγκεκριμένα συμπολίτες μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, προχωρούν σε αυθαίρετες ενέργειες, όπως υπερβολικά κλαδέματα, υλοτομήσεις δένδρων, σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά ακόμη και εντός ιδιοκτησιών, που είναι αντίθετες με τις προβλέψεις της δασικής νομοθεσίας.

Ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες για όσα ισχύουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις έκτακτες ανάγκες που βρίσκεται η περιοχή μας, ζητώντας καταρχήν τη συνεργασία όλων, ώστε να μη βρεθούμε στη δύσκολη θέση επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Συγκεκριμένα ο Δήμος πληροφορεί ότι:

– Απαγορεύεται από τον οιονδήποτε κάθε καθαρισμός ή υλοτόμηση δένδρων, που μπορεί μεν να έχουν κλίση που προήλθε κατά τη φυσιολογική ανάπτυξή τους, όμως δεν επιβαρύνθηκαν και τελικά άντεξαν στη δοκιμασία της πρόσφατης θεομηνίας.

– Επιτρέπονται μόνον περιπτώσεις καθαρισμών σπασμένων κλαδιών, υλοτομήσεων πεσμένων δένδρων, ή δένδρων που έχουν λάβει επικίνδυνη κλίση και η βάση τους έχει εμφανώς αποσταθεροποιηθεί, με την ακόλουθη διαδικασία:

α) Σε ότι αφορά τους Κοινόχρηστους χώρους: Μόνο από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, κατόπιν εντοπισμού των σχετικών περιπτώσεων ή σχετικών αιτημάτων Δημοτών και  ύστερα από Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

β) Σε ότι αφορά τα οικοδομημένα οικόπεδα: Είτε με την έκδοση άδειας δόμησης μικρής κλίμακας, είτε για περιπτώσεις επείγουσες, δηλαδή λόγω επικινδυνότητας -και μόνον για όσο διάστημα τελεί ο Δήμος σε έκτακτη ανάγκη- κατόπιν σχετικού αιτήματος και στη συνέχεια Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με την επισήμανση ότι έχει θεσμοθετηθεί γρήγορη διαδικασία για την άμεση ανταπόκριση του Δήμου.

γ) Σε ότι αφορά τα αδόμητα οικόπεδα και την υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα καθαρίζουν:  Θα ακολουθήσει εντός των προσεχών ημερών, ξεχωριστή ανακοίνωση.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ.

You may also like