Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο αφιέρωμα του Δήμου Διονύσου με αφορμή τη Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της Βίας σε βάρος των γυναικών, από τις 25 έως και τις 27 Νοεμβρίου, που διοργάνωσε η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γεωργία Κριεμάδη σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης Σοφία Κατσίγιαννη.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου και οι οποίες περιελάμβαναν έκθεση φωτογραφίας, ομιλίες, συζητήσεις και θεατρικές παραστάσεις, παραβρέθηκαν πολλοί πολίτες, αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων και Νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη.

O κ.Καλαφατέλης στο χαιρετισμός του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, που δυστυχώς κατακλύζουν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων, δεν μπορούν να σταματήσουν από τη μια μέρα στην άλλη, όσο κι αν θα το θέλαμε ασφαλώς όλοι. Αυτός είναι και ο λόγος που τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν σημαντικά, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί ευρύτερα το πρόβλημα και ταυτόχρονα να υπάρξει αύξηση του ενδιαφέροντος και κυρίως της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχει όμως η επιλογή να μιλήσουμε ανοιχτά και να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα: δηλαδή ότι καμιά μορφή έμφυλης ή άλλης βίας δεν έχει θέση ανάμεσά μας, είτε αφορά σε γυναίκες, παιδιά ή ακόμη οποιαδήποτε ζωντανή ύπαρξη.
Κάνουμε λοιπόν σήμερα μία αρχή στο Δήμο Διονύσου και ανοίγουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η καλύτερη ενημέρωση μαζί με την εκπαίδευση που πρέπει να διαχυθεί μέσα στα σχολεία, στους μαθητές και τους νέους ανθρώπους, είναι το εργαλείο για να καταπολεμήσουμε τα λυπηρά φαινόμενα της βίας και των διακρίσεων και να βελτιώσουμε την κοινωνία μας”. 

Στο πλαίσιο του αφιερώματος πραγματοποιήθηκαν οι πιο κάτω εκδηλώσεις,:

– Έκθεση φωτογραφιών HELP με θέμα την έμφυλη βία της Γιώτας Εφραιμίδου, του Σπύρου Δελάλη και της Μαριλένας Φιλαΐτη, από την Παρασκευή 25/11 έως και έως και Κυριακή 27/11.

– Θεατρική παράσταση ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ 2 με τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα Αγίου Στεφάνου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών και βιογραφίες γυναικών που έγραψαν ιστορία, την Παρασκευή 25/11. Στο πιάνο συμμετείχε η Μαίρη Λυριτζή.

– Ομιλία και συζήτηση με το κοινό με τη Συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women onTop και συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη, με θέμα «Τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση και η πυραμίδα της έμφυλης βίας», το Σάββατο 26/11.

 – Θεατρικό αναλόγιο με την Άννα Αδριανού βασισμένο στο έργο (Μονόλογος) της Μάρως Δούκα ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΜΠΡΑΜΣ; (Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη, Πιάνο-Τραγούδι: Έλενα Κοσμά),  ομιλία της Εγκληματολόγου Ελένης Συρμαλή για την έμφυλη βία, το trafficking, το σεξισμό και τις γυναικοκτονίες και συζήτηση με το κοινό, που συντόνισε η Μαρία Ζάγκα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου  και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ), την Κυριακή 27/11.

ΒΙΝΤΕΟ:

You may also like