Η πρόσφατη κακοκαιρία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και καταστροφές, σε μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων του Δήμου μας. Τα προβλήματα αυτά, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της πανδημίας και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην λειτουργία τους, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την ίδια την επιβίωση των επιχειρήσεων και απαιτείται επιτακτικά η εξεύρεση άμεσης και βιώσιμης λύσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου κινήθηκε ταχύτατα και διεκδικεί λύσεις από τα αρμόδια όργανα του κράτους για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Έχοντας ως γνώμονα την επιβίωση των επιχειρήσεων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη με σκοπό να τον ενημερώσει, ότι αναλαμβάνει τη θεσμική πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα καταγραφής ζημιών από τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες (μέλη του ΕΣΔ και μη) του Δήμου.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου για τις πληγείσες επιχειρήσεις:

Ανακοίνωση EΣΔ για τις πληγείσες επιχειρήσεις

Σε συνέχεια της από 22.2.21 ανακοίνωσής μας, ως αποτέλεσμα των πρώτου κύκλου επαφών του ΕΣΔ, ώστε ν’ αναζητήσει βοήθεια και να διεκδικήσει λύση από τα θεσμικά και κυβερνητικά όργανα για τις πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία Μήδεια, ενημερώνουμε ότι:

Την Παρασκευή 26.2.21 και υπό το βάρος της ανάγκης εξεύρεσης λύσης, πραγματοποιήσαμε έκτακτη συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύσου κ. Γ. Καλαφατέλη. Κατά τη συνάντηση:

  1. Ενημερωθήκαμε ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις, βάσει ΚΥΑ, διεκδικούν την αποζημίωσή τους από την Περιφέρεια Αττικής και κατ’ επέκταση, από το Υπουργείο Οικονομικών, εφόσον οριοθετηθεί η περιοχή έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία
  2. Τούτων δοθέντων, ενημερώσαμε το Δήμαρχο Διονύσου κ. Γ. Καλαφατέλη, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου, αναλαμβάνει τη θεσμική πρωτοβουλία να συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα καταγραφής ζημιών από τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες (μέλη του ΕΣΔ και μη) του Δήμου Διονύσου
  3. Σε αυτή την πρωτοβουλία του ΕΣΔ, ο Δήμαρχος δήλωσε αρωγός
  4. Στόχος της ανάληψης της πρωτοβουλίας κινήσεων από τον ΕΣΔ, είναι η έγκαιρη και συντεταγμένη προώθηση του αιτήματος της διεκδίκησης αποζημιώσεων για όλες τις πληγείσες επιχειρήσεις. Στόχος με λίγα λόγια, είναι να κινηθούμε όλοι/ες μαζί με σύμπνοια κι οργάνωση, ώστε να ακουστεί το δίκαιο αίτημά μας εκεί που πρέπει… όπως πρέπει!

Προσκαλούμε τους/τις επιχειρηματίες κι επαγγελματίες του Δήμου Διονύσου, να έρχονται σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο στη γραμμή επικοινωνίας “Μήδεια”, στο τηλέφωνο 6978164663.

Μέρες λειτουργίας: Δευτέρα 1.3.21-Τετάρτη 10.3.21

Ώρες λειτουργίας: 9π.μ.-8μ.μ.

You may also like