Ο κ. Γιάννης Νικητόπουλος, με άρθρο – παρέμβαση, σχολιάζει τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση, με θέματα τους Δασικούς Χάρτες και την Αντιπυρική Προστασία του Δήμου Διονύσου.

Παρατίθεται αυτούσιο το άρθρο του κ. Γιάννη Νικητόπουλου:

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ (Με αφορμή τη χθεσινή εκπομπή του δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Γιώργου Παπαγεωργίου)

Γιάννης Νικητόπουλος

Είπε κάποιος από τους παρευρεθέντες: <<…κ πάλι δεν θα γίνει τίποτα…>>

Θεωρώ ότι ήταν το ρεζουμέ όλων αυτών που ειπώθηκαν… στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ. Γιώργου Παπαγεωργίου, για τους δασικούς Χάρτες του Δήμου Διονύσου.

Που το στηρίζω;

1ον  Στο γνωστό σε όλους μας δόγμα <<Άπαξ δάσος δια παντός δάσος>>, που διαπερνά απ άκου εις άκρον όλη τη διοικητική δομή του κράτους και που στηρίζεται σε συγκεκριμένα συνταγματικά άρθρα.

2ον  Στο γεγονός  ότι οι κυβερνήσεις, δεν σκύβουν ουσιαστικά στο υπαρκτό πρόβλημα και με κοινοβουλευτική πανστρατιά να βρουν λύση.

 3ον  Οι περιφερειακές και οι δημοτικές αρχές  από κοινού, σαν μια γροθιά, δεν προωθούν στοχευμένα, στηριζόμενες στη λαϊκή δύναμη, το χρονίζον θέμα.

 Το νομικό πλαίσιο που εισηγούνται οι κυβερνήσεις τα τελευταία 20 χρόνια είναι σαθρό και με μία προσφυγή στο ΣτΕ είναι πανεύκολο να καταπέσει σαν αντισυνταγματικό.  

  Είπε κάποιος άλλος από τους παρευρεθέντες προσκεκλημένους στην εκπομπή: <<Μόνον το πολιτικό κόστος μπορεί να προωθήσει το θέμα μας..>>

Θα συμφωνήσω απόλυτα

Η μαζική συμμετοχή, όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών – ιδιοκτητών, των οποίων κινδυνεύει η περιουσία τους, με τεκμηριωμένη στρατηγική, κλιμακούμενη με βάση χρονοδιάγραμμα τακτικής για ενέργειες και εν τέλει κινητοποιήσεις διεκδίκησης, πιθανόν να μπορεί να προωθήσει τη λύση του χρόνιου προβλήματός μας.

Οτιδήποτε άλλο μας προτείνουν είναι <<στάχτη στα μάτια μας>>.

Φτάνει πια!!!!!!

Γιάννης Νικητόπουλος

You may also like